Η Δέσποινα Μοσχάκη είναι απόφοιτος του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του Α.Τ.Ε.Ι ΑΘΗΝΩΝ.
Είναι πιστοποιημένη wine και beer sommelier από την Genius in Gastronomy.
Ως οινολόγος έχει συνεργαστεί με το οινολογικό εργαστήριο του Παναγιώτη Ζουμπούλη και τα κτήματα La Tour Melas και RIRA Vineyards.
Στον χώρο της εστίασης βρίσκεται από το 2011 ως sommelier για το εστιατόριο «ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ» -Κηφισιά και «PELICAN-KIPOS»- Σαντορίνη, ενώ από το 2017 είναι η sommelier του εστιατορίου «The Athenian House» στην Σαντορίνη.