Η Πόπη Γουώλικ είναι κάτοχος PhD στην Παιδοψυχολογία του Πανεπιστημίου Colorado at Boulder, ΗΠΑ, κάτοχος M.Sc Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, του Πανεπιστημίου του Salt Lake City UTAH – ΗΠΑ, καθώς και κάτοχος MBA του ιδίου Πανεπιστημίου και πτυχιούχος της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος στον Όμιλο Επιχειρήσεων Ιωάννη Αλαφούζου και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στον ραδιοφωνικό σταθμού Radio Gold, είχε τη Διεύθυνση Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της εταιρείας HRS διαχειρίστρια των ραδιοσταθμών Λάμψη 92,3 και Village 88,3.

Από το 2010 μέχρι σήμερα είναι Digital Marketing & Social Media Director at Bonello Ltd εχει φοιτήσει WSPC (Wine & Spirit Professional Center – Athens) καθώς και στην Genius in Gastronomy όπου και είναι εισιγήτρια στο τμήμα wine marketing και digital identity.
Έχει επίσης την ραδιοφωνική εκπομπή Wine Lovers η οποία από το 2013 είναι η μοναδική, εξειδικευμένη, δίωρη εκπομπή για το κρασί που έχει φιλοξενηθεί σε ιντερνετικά ραδιόφωνα όπως το OnAir, Maga, Amagi και σήμερα Ifeelradio.
Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και και παράλληλα, συμμετέχει ως κριτής σε διεθνής διαγωνισμούς οίνου όπως το Concours Mondial de Bruxelles και στην προώθηση του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό μέσω της ΕΔΟΑΟ, διεπαγγελματική οργάνωση αμπέλου και οίνου .