Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
GENIUS IN GASTRONOMY
Η εταιρεία Genius in Gastronomy ιδρύθηκε το 2010 με κύριο αντικείμενο το κρασί, την μπίρα και τα αποστάγματα, από τον Sommelier Γιώργο Λούκα με εμπειρία πολλών ετών και διακρίσεις στο χώρο της Οινοχοΐας και της εστίασης.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ
Καστελλίου 17,
Γαλάτσι 11146, Αττική
The Art & Science of Spirits (Αποστάγματα)
Για πρώτη φορά στη Genius in Gastronomy θα διεξαχθεί ένα ολοκληρωμένο και πλήρες σεμινάριο αφιερωμένο στα αποστάγματα. Βότκα, τεκίλα, ουίσκυ, ρούμι, grappa, cognac αλλά και bitters και άλλα ποτά θα μπουν στο μικροσκόπιό μας.
Θα δοκιμάσουμε πολλά αλλά και σπάνια δείγματα, θα μάθουμε πως φτιάχνονται, την προέλευσή τους από τους εισηγητές: Χημικό & Οινολόγο Αργύρη Τσακίρη, Δημοσιογράφο Οίνου Σίμο Γεωργόπουλο και Sommelier Γιώργο Λούκα.
Ημερομηνία: Δευτέρα 17 – Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014
Ώρες σεμιναρίων: 1ο τμήμα μεσημεριανό: 13.30 – 16.30
2ο τμήμα βραδινό: 19.00 – 22.00
Κόστος συμμετοχής: 450,00 € / άτομο
*** Μετά το τέλος του σεμιναρίου, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί μία μονοήμερη επίσκεψη – εκδρομή στην Ποτοποιΐα που φτιάχνονται τα ελληνικά spirit, Finest Roots.
Γιώργος Λούκας
Είναι Wine Education & Development Consultant στην εταιρεία Deals Sa. Ανακηρύχθηκε Καλύτερος Έλληνας Sommelier και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier το 2002 και στον Παγκόσμιο το 2004. Έχει υπάρξει Κριτής Διεθνών Διαγωνισμών Κρασιού και αρθρογραφούσε σε γνωστά περιοδικά σε σχέση με το κρασί και τα αποστάγματα. Τα τελευταία χρόνια προετοιμάζει υποψήφιους διαγωνιζόμενους σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς. Από το 2019 έως το 2022 ήταν επισήμως ο προπονητής την εθνικής ομάδα sommelier.
Συνεργάζεται με γνωστούς ξενοδοχειακούς ομίλους ενώ εδώ και 9 χρόνια έχει την ευθύνη του food pairing στη μεγαλύτερη γαστρονομική εκδήλωση στην Ελλάδα, το Sani Gourmet Festival. Επίσης έχει υπάρξει σύμβουλος οίνου σε δύο από τα πιο αναγνωρισμένα και βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin, «Σπονδή» και «Funky Gourmet». Από το 2017 είναι επίσημος brand ambassador του γνωστού αυστριακού οίκου ποτηριών κρασιού Riedel και ήταν μέλος της A.S.I. Didactic Committee από τον Ιούλιο 2017- Δεκέμβριο 2020.
Αλέξης Μυτακίδης
Εργάζεται στον χώρο της εστίασης και είναι ιδιοκτήτης, από το 1999, στο εστιατόριο ΡΕΜΕΤΖΟ στην Ερέτρια Ευβοίας.
Απόφοιτος Τουριστικών Επιχειρήσεων του Α.Τ.Ε.Ι. Λαμίας, απόφοιτος του Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis στο τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Certified Sommelier από τη Genius in Gastronomy & σπουδαστής στο Wine & Sommelier Expert.
Αλέξανδρος Μπουζίκας
O Αλέξανδρος Μπουζίκας είναι πιστοποιημένος Sommelier από την Genius In Gastronomy, επίσης κατέχει το A.S.I. Diploma από́ την Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων(A.S.I) και τον τίτλο Advanced Sommelier Certificate του Court Of Master Sommeliers.Επαγγελματικά έχει εργαστεί στον χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας σε πλήθος από μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους πολυτελείας προσφέροντας υπηρεσίες Οινοχοΐας υψηλού επιπέδου, αλλά και ως σύμβουλος οίνου σε διάφορα Wine Bar. Πλέον διευρύνει τις εργασιακές γνώσεις του σε διαφορετικό τομέα από αυτό της γαστρονομίας ως Brand Ambassador για τα κτήματα Γεροβασιλείου, Βίβλια Χώρα, Δύο Ύψη, Μικρά Θηρά και Μικρό Κτήμα Τίτου. Επίσης είναι Brand Ambassador της εταιρίας Riedel The Wine Glass Company στην Ελλάδα.Κατα την διάρκεια της καριέρας του έχει διατελέσει κριτής σε πολλούς διαγωνισμούς οίνου, ενώ το 2017 κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα Οινοχόου και με αυτή την διάκριση εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier το 2021. Επίσης, τις χρονιές 2019 και 2020 αναδείχθηκε ως 2ος καλύτερος Έλληνας Οινοχόος.
ΑΡΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
Ο Άρης Σκλαβενίτης έχει πτυχίο στην Οινολογία, είναι πιστοποιημένος Advanced Sommelier από Court of Master Sommeliers, έχει το Diploma της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων, το Wine & Sommelier Expert Course της Genius in Gastronomy.
Είναι ιδιοκτήτης και Head Sommelier στο Oinoscent Wine Food Cellar, ιδρυτής του scanforfacts.io και του prephylloxera.com. Γράφει άρθρα σε δημοφιλή περιοδικά του ομίλου Καθημερινή, και είναι Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.
Έχει διακριθεί ως ο καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2016, 2019 & 2023, κερδίζοντας τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων το 2026.
Χρήστος Σιώμος
Απόφοιτος του Studies of Business Science (SBS) College (με την υποστήριξη του State University of New York) , με Certificate στο Management αλλά και του Ι.Ε.Κ Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Σπουδών Le Monde του τμήματος Οινοχόων καθώς και του τμήματος Διαχείρισης Bar και Εστιατορίου, πιστοποιημένος Beer Sommelier στη Genius in Gastronomy.
Παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων που αφορούν το Bartending στο Bar Academy, το κρασί, τις μοριακές εφαρμογές στο μπαρ και το ουίσκι στη Genius in Gastronomy, το Barista στο Barista Academy και το Professional Award in Spirits στο W.S.E.T. (Wine & Spirit Education Trust) κ.α.
Το 2012 κατέκτησε την 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Έλληνα Οινοχόο.
Διατέλεσε Sommelier αλλά και Restaurant Manager σε αναγνωρισμένα εστιατόρια όπως επίσης έχει συνεργαστεί με αρκετά oινοποιεία και επιχειρήσεις του χώρου των spirits.
ΣΙΜΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Σίμος Γεωργόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το κρασί και το φαγητό από το 1998 σαν οινογράφος αλλά και κριτικός οίνου και γεύσης. Έχει συνεργαστεί με τα σημαντικότερα περιοδικά και εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Βήμα, Ημερησία, Οινοχόο Καθημερινής, Status, Esquire, Foodie) και σήμερα είναι ο βασικός αρθογράφος στον ιστότοπο FNL Guide, ενώ παράλληλα διατηρεί τον δικό του blog simosgeorgopoulosblog.wordpress.com
Προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν γευσιγνωστικός συνεργάτης και σύμβουλος σε αρκετά οινοποιεία και εστιατόρια ενώ διοργανώνει και παρουσιάζει οινικές δοκιμές και σεμινάρια.
Επίσης συνεργάζεται με την σχολή Genius in Gastronomy αλλά και τα μεταπτυχιακό τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
Είναι συγγραφέας των δίγλωσσων οινικών οδηγών Only the Best και A Wine Glass Full of Greece και παίρνει μέρος ως κριτής σε Διεθνείς διαγωνισμούς.