Ο Σίμος Γεωργόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το κρασί και το φαγητό από το 1998 σαν οινογράφος αλλά και κριτικός οίνου και γεύσης. Έχει συνεργαστεί με τα σημαντικότερα περιοδικά και εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Βήμα, Ημερησία, Οινοχόο Καθημερινής, Status, Esquire, Foodie) και σήμερα είναι ο βασικός αρθογράφος στον ιστότοπο FNL Guide, ενώ παράλληλα διατηρεί τον δικό του blog simosgeorgopoulosblog.wordpress.com
Προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν γευσιγνωστικός συνεργάτης και σύμβουλος σε αρκετά οινοποιεία και εστιατόρια ενώ διοργανώνει και παρουσιάζει οινικές δοκιμές και σεμινάρια.
Επίσης συνεργάζεται με την σχολή Genius in Gastronomy αλλά και τα μεταπτυχιακό τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
Είναι συγγραφέας των δίγλωσσων οινικών οδηγών Only the Best και A Wine Glass Full of Greece και παίρνει μέρος ως κριτής σε Διεθνείς διαγωνισμούς.