Ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι πιστοποιημένος Sommelier από την Genius in Gastronomy από την ηλικία των 19 ετών ενώ έχει ολοκληρώσει και το Wine Expert Sommelier Course. Αν και έχει τελειώσει τις προπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το κρασί και η γαστρονομία τον κέρδισαν. Έχει συμμετάσχει για 5 έτη στο Sani Gourmet Festival ως Sommelier, έχει δουλέψει στη Μύκονο ως Sommelier στο Scorpios και πλέον είναι ιδιοκτήτης και Head Sommelier του Classico Bistro στη Θεσσαλονίκη. Η αγάπη του για το κρασί και τη γαστρονομία τον οδήγησε στη δημιουργία του δικού του Wine Restaurant του Classico Bistro.
Παράλληλα, αρθρογραφεί για μέσα της Θεσσαλονίκης σχετικά με το κρασί.
Έχει συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων το 2017 σε ηλικία 21 ετών.