Χάρτης των Γεύσεων 2014

Χάρτης των Γεύσεων 2014
Μια πραγματική πλατφόρμα συνάντησης της οινικής «προσφοράς & ζήτησης»
Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Νοεμβρίου
Αποθήκη Γ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

 

Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014: αυτές είναι οι ημερομηνίες του 12ου Χάρτη των Γεύσεων που θα διοργανωθεί, όπως κάθε χρόνο, από τη Wine Plus στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
Ο Χάρτης των Γεύσεων, από το 2003 που οργανώθηκε για πρώτη φορά έως σήμερα, έχει εξελιχθεί σε μια πραγματική πλατφόρμα συνάντησης της οινικής «προσφοράς & ζήτησης».
Στον έναν πόλο, της οινικής προσφοράς, συγκεντρώνει περισσότερους από 90 οινοποιούς από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, αποσταγματοποιούς και εισαγωγείς οίνων. Και στον άλλο, αυτόν της ζήτησης, υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες, φίλους του κρασιού και επαγγελματίες του χώρου από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά πλέον και από το εξωτερικό, συμβάλλοντας ουσιαστικά και στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού-τουριστικού «πνεύματος» της Θεσσαλονίκης.
Φέτος, οι επισκέπτες του Χάρτη των Γεύσεων για δύο ολόκληρες ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα συναρπαστικά ευρύ φάσμα κρασιών, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2014, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση και φτάνοντας έως τις γνωστές αγαπημένες επιλογές από πολλές φημισμένες περιοχές της Ελλάδας και της υφηλίου. Ταυτόχρονα θα μπορέσουν να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους πρωταγωνιστές του γοητευτικού, όσο και πολύπλοκου, οινικού τομέα. Και όπως πάντα, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις και τις μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chef και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης.

Για τη 12η διοργάνωσή του, ο Χάρτης των Γεύσεων σχεδιάστηκε δίνοντας μεγάλη βαρύτητα:
– στην ένταση της «εμπειρίας της γεύσης» που προσφέρει,
– στη δύναμη της «παιδείας του κρασιού» που υποστηρίζει,
– στη μεγάλη δυναμική του ντουέτου «κρασί + γαστρονομία» που αναδεικνύει.
Έτσι, το δεκαήμερο πριν σηκωθεί η αυλαία του, «Ο Χάρτης των Γεύσεων βγαίνει στην πόλη» και υποστηρίζει σειρά εκδηλώσεων για το κρασί και τις αρμονίες του, που θα πραγματοποιηθούν σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, deli, κάβες, συνοικίες κλπ. της Θεσσαλονίκης.

Ο Χάρτης των Γεύσεων 2014, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται με προσοχή και συνέπεια προς τους εκθέτες και το πλήθος των επαγγελματιών και καταναλωτών που τον περιμένουν με ανυπομονησία, ούτως ώστε να αποτελέσει για ακόμη μία χρονιά την πιο σημαντική ετήσια συνάντηση του κόσμου του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα.