Voreia beer and food pairing @7 food sins

Η επίσκεψη του Sören Polonius στην Αθήνα για το 2ο οινοχοϊκό masterclass που διοργανώνει η Genius In Gastronomy, δεν είχε μόνο κρασί και αποστάγματα. Φέτος, υπήρχε και η μπίρα με τις τυφλές δοκιμές κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

Μετά το πέρας των τυφλών δοκιμών, ακολούθησε ένα γεύμα degustation στη 7 Food Sins Gastropub. Το μενού ταίριαξε με τις μπίρες της μικροζυθοποιίας Siris που βγάζει την σειρά Voreia.
Αναλυτικά το μενού και οι μπίρες που ταίριαξαν ήταν:
1.Καπουτσίνο καρότου με σολωμό (Καλωσόρισμα οπότε δεν ταίριαξε με κάποια μπίρα)
2.Σαλάτα με Quinoa, Γαρίδα και Yuzu και Voreia Wit
3.Ραβιόλια με μοσχαρίσια ουρά και αρσενικό Νάξου και Voreia Pilsner
4.Χοιινό πρασοσέλινο και Voreia IPA
5.Παλέ σοκολάτας με φιστίκι Σικελίας και Voreia Stout

Το γεύμα ξεκίνησε σε φιλικό κλίμα, με φίλους παλιούς αλλά και νέους από την Genius In Gastronomy και σύντομα γίναμε μια μεγάλη παρέα που την ένωνε το γούστο για καλό φαγητό και καλή μπίρα.
Το γεύμα ξεκίνησε με μια οπτική οφθαλμαπάτη. Η όψη του πρώτου πιάτου θύμιζε καφέ καπουτσίνο με το μπισκότο του στο φλυτζάνι. Τα πράγματα όμως ήταν πολύ πιο γευστικά μόλις φάγαμε τις πρώτες κουταλιές, καθώς γευτήκαμε μία από τις πιο ισορροπημένες και πανάλαφρες σούπες καρότου. Ο σολωμός στο συγκεκριμένο πιάτο έδινε το κάτι παραπάνω γευστικά.
Στη συνέχεια ξεκίνησε το pairing. Η σαλάτα ταίριαξε πολύ ωραία με την wit μιας και τα αρώματα από το yuzu γεφύρωσαν με τον κόλιανδρο της μπίρας και το τελικό αποτέλεσμα έβγαλε μια φυτικότητα αλλά και μία φρεσκάδα εσπεριδοειδών. Ήταν ένα πετυχημένο ταίριασμα από ότι είπε ομόφωνα η παρέα.
Τα ραβιόλια με τη σειρά τους ήταν πιο έντονα σε αρώματα αλλά και σε γεύση και καπέλωσαν την πίλσνερ. Ίσως εδώ να πήγαινε περισσότερο μία μπίρα με πιο γεμάτο σώμα (αν και η Voreia Pilsner έχει περισσότερο σώμα άλλες πιλσνερ) και πιο έντονα αρώματα για να μπορέσει να ισορροπήσει με το πιάτο. Το ταίριασμα αυτό θα το χαρακτήριζα ουδέτερο.
Από την άλλη, το χοιρινό πρασοσέλινο έδεσε γάντι με την Voreia IPA. Τα αρώματα και οι γεύσεις εσπεριδοειδών και κωνοφόρων της μπίρας γεφύρωσαν με την σάλτσα, που πρέπει να περιείχε λεμόνι και φυσικά πράσο και σέλινο, δηλαδή φυτικότητα. Επίσης το σώμα της μπίρας και οι καραμελωμένες βύνες της, ταίριαξαν με την ένταση του πιάτου.

Η αποκάλυψη της βραδιάς, ήταν το επιδόρπιο και το ταίριασμα με την Voreia Stout. Ο σεφ έπαιξε με διάφορες υφές της σοκολάτας δίνοντας μας όλες τις διαφορετικές εκδοχές της, οι οποίες έσβηναν στο στόμα από την υγρή σοκολατένια γεύση της μπίρας. Μετά το συγκεκριμένο ταίριασμα πολλοί παρευρισκόμενοι αναθεώρησαν την άποψή τους για τις μαύρες μπίρες και γίναν οπαδοί της Stout!
Έτσι κύλησαν τα πράγματα στη συγκεκριμένη βραδιά και ίσως να ήταν από τα πιο ωραία ταιριάσματα φαγητού υψηλής γαστρονομίας με μπίρα, στα οποία έχω παρευρεθεί. Η Genius In Gastronomy πάντα ότι κάνει, το κάνει με πάθος και τεχνογνωσία, παρέχοντας τόσο προγράμματα κατάρτισης υψηλού επιπέδου όσο και ποιοτικά event σαν αυτό που περιγράφηκε σε αυτό το άρθρο.

Τέλος, στην επιτυχία αυτού του event συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό το 7 Food Sins με το απίστευτο φαγητό του καθώς και η Siris Microbrewery με τις υψηλής ποιότητας και βραβευμένες μπίρες της και τους ευχαριστούμε για αυτό.
• 7 Food Sins, Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα
http://www.7foodsins.com/
• Για τις μπίρες Voreia http://www.sirisbrewery.gr/