Wine Professional & Sommelier Course@ Αθήνα 2025-2026

Το πετυχημένο Wine Professional & Sommelier Course ξεκινά τον Νοέμβριο του 2025 στην Αθήνα και γίνεται το εργαλείο για κάθε επίδοξο επαγγελματία που θέλει να ανταπεξέλθει στις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις που προκύπτουν στο χώρο της εστίασης, με σκοπό η διεύρυνση των γνώσεων του και των δεξιοτήτων του να αποτελέσουν «όπλο» στην συγκεκριμένη αγορά, με πιστοποίηση Sommelier ή Wine Professional.
Η θεματολογία του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει γευσιγνωσία, διεθνή και ελληνικό αμπελώνα, service-Οινοχοΐα, συνδυασμό φαγητού- κρασιού, αποστάγματα, μπίρα*, νερό*.
* NEW ENTRY
Συνοπτικά το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ως εξής:
ΤΜΗΜΑΤΑ:
• Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025-Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026
• Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2025-Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026
Ημέρες σεμιναρίων: Δευτέρα-Τετάρτη & Τρίτη-Πέμπτη
Ώρες σεμιναρίων:
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ
1o τμήμα μεσημεριανό: 13.30 – 16.30
2ο τμήμα βραδινό: 18.30 – 21.30
Ημερομηνίες & Θεματολογία:
Δευτέρα 3 Νοεμβρίου & Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025 Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λπ.)
Δευτέρα 10 & Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025 Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)
Δευτέρα 17 & Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025 Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)
Δευτέρα 24, Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, Δευτέρα 1 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Δευτέρα 8, Τετάρτη 10 & Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025 Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών)
Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026 Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή κρασιών)
Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)
Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026 Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)
Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026 Ενισχυμένα κρασιά από όλο τον κόσμο
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026 Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο
Δευτέρα 26, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, Δευτέρα 2 & Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Βάση της πιστοποίησης, ο χρόνος που απαιτείται για τον Ελληνικό Αμπελώνα είναι 3 ώρες. Στο συγκεκριμένο θέμα επειδή είμαστε στην Ελλάδα θα αφιερώσουμε 12 ώρες (ένα μικρό course για τον Ελληνικό Αμπελώνα)
Δευτέρα 9 & Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)
Δευτέρα 16, Τετάρτη 18 & Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 Αποστάγματα
Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, Δευτέρα 2 & Τετάρτη 4 & Δευτέρα 9 Μαρτίου 2026 Service- Οινοχοΐα (Πρακτική εξάσκηση- Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος)
Τετάρτη 11 & Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026 Μπίρα
Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026 Νερό

ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ
Τμήμα μεσημεριανό: 13.30-16.30
Ημερομηνίες & Θεματολογία:
Τρίτη 4 & Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025 Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λπ.)
Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2024 & Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 17 & Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2025 Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 24 , Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2025, Τρίτη 2 & Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025 Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 9, Πέμπτη 11 & Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025 Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών)
Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026 Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)
Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026 Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026 Ενισχυμένα κρασιά από όλο τον κόσμο
Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026 Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο
Τρίτη 27, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, Τρίτη 3 & Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026 Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Βάση της πιστοποίησης, ο χρόνος που απαιτείται για τον Ελληνικό Αμπελώνα είναι 3 ώρες. Στο συγκεκριμένο θέμα επειδή είμαστε στην Ελλάδα θα αφιερώσουμε 12 ώρες ( ένα μικρό course για τον Ελληνικό Αμπελώνα)
Τρίτη 10 & Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026 Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)
Τρίτη 17, Πέμπτη 19 & Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026 Αποστάγματα
Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, Τρίτη 3, Πέμπτη 5 & Τρίτη 10 Μαρτίου 2026 Service- Οινοχοΐα (Πρακτική εξάσκηση- Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος)
Πέμπτη 12 & Τρίτη 17 Μαρτίου 2026 Μπίρα
Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026 Νερό

Σύνολο ωρών παρακολούθησης: 105 ώρες
Κόστος για παρακολούθηση όλου του Course: 1500,00€
Δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένα ανά θέμα.
Κόστος: 55,00€ / 3ωρο
Στο τέλος του course θα διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης.
* Κατάλογος επιπλέον κόστους για τη συμμετοχή στις εξετάσεις:
Certified Wine Professional: 148,80€
Certified Sommelier: 148,80€
• Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης των συμμετεχόντων υπάρχει πιθανότητα αναβολής ή ακύρωσης του σεμιναρίου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε περίπτωση ακύρωσης τα χρήματα επιστρέφονται.
• Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης. Πληρωμή με καταβολή του αντιτίμου σε Τραπεζικό Λογαριασμό.
Απολαύστε υπεύθυνα.
Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2121006520 (13.00 – 20.00), 6906663419 (13.00 – 20.00) και στα email: gloukas@geniusingastronomy.gr, info@geniusingastronomy.gr, geniusingastronomy@gmail.com