Επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου και πλήρους προγράμματος με αντικείμενο τα αποστάγματα, η Genius in Gastronomy παρουσιάζει το “The High Art & Science of Spirits Course ,ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στην παροχή των σε βάθος και ουσία γνώσεων που χρειάζεται κάθε σύγχρονος επαγγελματίας των bars, της εστίασης καθώς και του F&B management.

Πέρα από την θεωρητική κατάρτιση, πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες, με μια σειρά εξαίσιων και συχνά σπάνιων αποσταγμάτων. Τόπος διεξαγωγής: κάβα «Oinoteka»

Ημέρες σεμιναρίου:
Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020
Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
Ώρες σεμιναρίου: 12.00 – 17.00
Θεματολογία:
-ΑΠΟΣΤΑΞΗ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
-VODKA,GIN , TEQUILA
-WHISKY ΣΚΩΤΙΑ
– WHISKY ΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ
-RUM
-ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ, GRAPPA κ.α
-BRANDY, COGNAC, ARMAGNAC, CALVADOS
-LIQUEUR, CRÈME
-BITTERS
-ΛΟΙΠΑ ΠΟΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 15 ΩΡΕΣ
Κόστος συμμετοχής: 450,00 € / άτομο
Certified Spirits Sommelier : 124,00€
Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2121006520 (13.00 – 20.00), 690 6663419 (13.00 – 20.00)
και στα e-mail: info@geniusingastronomy.grgeniusingastronomy@gmail.com καθώς και απευθείας στην Κάβα “OINOTEKA” στο τηλέφωνο: 2810 282800 και στο e-mail info@oinoteka.gr

Για πρώτη φορά στη Genius in Gastronomy θα διεξαχθεί ένα ολοκληρωμένο και πλήρες σεμινάριο αφιερωμένο στα αποστάγματα. Βότκα, τεκίλα, ουίσκυ, ρούμι, grappa, cognac αλλά και bitters και άλλα ποτά θα μπουν στο μικροσκόπιό μας.
Θα δοκιμάσουμε πολλά αλλά και σπάνια δείγματα, θα μάθουμε πως φτιάχνονται, την προέλευσή τους από τους εισηγητές: Χημικό & Οινολόγο Αργύρη Τσακίρη, Δημοσιογράφο Οίνου Σίμο Γεωργόπουλο και Sommelier Γιώργο Λούκα.

Ημερομηνία: Δευτέρα 17 – Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014
Ώρες σεμιναρίων: 1ο τμήμα μεσημεριανό: 13.30 – 16.30
2ο τμήμα βραδινό:        19.00 – 22.00

Κόστος συμμετοχής: 450,00 € / άτομο
*** Μετά το τέλος του σεμιναρίου, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί μία μονοήμερη επίσκεψη – εκδρομή στην Ποτοποιΐα που φτιάχνονται τα ελληνικά spirit, Finest Roots.

Γιώργος Λούκας - George Loukas

Ο Χανιαλίδης Ελευθέριος ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας το 2001 και έχει εργαστεί ως επικεφαλής οινοχόος αλλά και ως σύμβουλος οίνου σε πολλά wine bar, εστιατόρια αλλά και καταστήματα λιανικής. Είναι πιστοποιημένος Sommelier από την Genius In Gastronomy και κατέχει το A.S.I. Diploma (Gold Pin) και το Advanced Sommelier Certificate του Court Of Master Sommeliers. Αναδείχθηκε ως 3ος καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2017 και καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος και το 2020 κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα Οινοχόου. Πλέον είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, συνεργάζεται με το περιοδικό Οινοχόος της Καθημερινής και είναι ο ambassador του Star Wine List στην Ελλάδα. Κατα την διάρκεια της καριέρας του έχει διατελέσει κριτής σε πολλούς διαγωνισμούς οίνου και πάντα προσπαθεί να διευρύνει τις γνώσεις του, όχι μόνο γύρω από το κρασί, αλλά και όσο αναφορά το sake, τις μπίρες και τα αποστάγματα, καθώς προετοιμάζεται για τις εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου του Master Sommelier.

Εργάζεται στον χώρο της εστίασης και είναι ιδιοκτήτης, από το 1999, στο εστιατόριο ΡΕΜΕΤΖΟ στην Ερέτρια Ευβοίας.

Απόφοιτος Τουριστικών Επιχειρήσεων του Α.Τ.Ε.Ι. Λαμίας, απόφοιτος του Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis στο τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Certified Sommelier από τη Genius in Gastronomy & σπουδαστής στο Wine & Sommelier Expert.

O Αλέξανδρος Μπουζίκας είναι πιστοποιημένος Sommelier από την παγκόσμια ένωση Sommelier A.S.I, την Genius In Gastronomy αλλά και από το Court Of Master Sommeliers.

Επαγγελματικά έχει εργαστεί 3 χρόνια ως Sommelier στο ξενοδοχείο Danai Beach resort and Villas στην Χαλκιδική, ενώ σήμερα εργάζεται ως F&B Manager και Head Sommelier στο Katikies Garden στην Σαντορίνη. Είναι επίσης Brand Ambassador της εταιρίας Riedel The Wine Glass Company.
To 2017 συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Έλληνα Οινοχόο 2017, όπου και έλαβε την πρώτη θέση, όπου με τον τίτλο αυτό θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων το 2020.

Ο Άρης Σκλαβενίτης έχει πτυχίο στην Οινολογία, είναι πιστοποιημένος Sommelier από την Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων, το Court of Master Sommeliers, Wine & Sommelier Expert Course και σπουδαστής στο WSET lvl 4 Diploma.

Είναι επίσης Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων , Sommelier Ambassador στο οινοποιείο Bodegas Krontiras και στο Star Wine List. Επίσης είναι Wine Director στην εταιρεία Δειπνοσοφιτήριον, δημιουργός περιεχομένου για το Wineteach.com και ιδρυτής του prephylloxera.com. Γράφει άρθρα σε αρκετά περιοδικά του ομίλου Καθημερινή, είναι εισηγητής στο Μεταπτυχιακό του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, στην Genius in Gastronomy και Head Sommelier και ιδιοκτήτης στο Oinoscent Wine Food Cellar.

Έχει διακριθεί ως ο καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2016 & 2019, κερδίζοντας τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσει την χώρας μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων το 2022.