Genius In Gastronomy

Genius In Gastronomy

GENIUSSOMMNINJA!

Είναι χαρά και τιμή μας να ανακοινώσουμε τη συνεργασία της Genius In Gastronomy με το SommNinja, μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε από τους Julie Dupouy-Young και Paul Young.

Read more...

FORTIFIED WINES..Τα "υπερκρασιά"του πλανήτη!

Εικόνα1 1

Οι ενισχυμένοι οίνοι, παράγονται σε αρκετές χώρες, εδώ και δεκαετίες. Μόλις οι τεχνικές απόσταξης εισήχθησαν στη δυτική Ευρώπη ανακάλυψαν ότι αποσταγμένο κρασί ή αλκοολούχο ποτό είχε την δύναμη να σταματήσει την ζύμωση.

Read more...

ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΚΙΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ!

MEXICO 1

Ας παίξουμε ένα μικρό παιχνίδι τύπου trivial pursuit. Ας πούμε λοιπόν πως ψάχνουμε τη χώρα. Μάγιανς, τάκος, τορτίγιες, σοκολάτα, τεκίλα, μαργαρίτες, σαπουνόπερες, η Μέρα των Νεκρών, οι Μαριάτσι….. Και όπως όλοι κατάλαβαν το ταξίδι στο Μεξικό μόλις ξεκίνησε. Vamos!

Read more...

Wine Connoisseur Course @ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

Το αναβαθμισμένο Wine Connoisseur Course Plus θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2021.

Το ανανεωμένο και εμπλουτισμένο σε γνώσεις Wine Connoisseur Course Plus είναι να εφαλτήριο για τον επαγγελματία του χώρου της εστίασης που θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής μετά την καραντίνα, και να καλύψει τη “δίψα” για γνώση των οινόφιλων!

Στο τέλος του course, υπάρχει δυνατότητα εξετάσεων πιστοποίησης για την βαθμίδα Connoisseur.

Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίου:

Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Ωράριο σεμιναρίων: Έναρξη: 16.00 – Λήξη: 20.00

Διάρκεια σεμιναρίου: 16 ώρες

Διάρκεια εξέτασης: 1 ώρα

Κόστος για παρακολούθηση του Course: 430,00 €

Certified Wine Connoiseur: 124,00 €

- Τίτλοι θεμάτων:

Εισαγωγικές γνώσεις στην αμπελουργία & οινολογία

Κυριότερες ποικιλίες και στυλ κρασιών

Αρχές της γευσιγνωσίας

Οινογεωγραφία

Διεθνής ορολογία

Service κρασιού

Food & Wine Pairing

Με κάθε σεμινάριο χορηγείται γνωστικό υλικό & βεβαίωση παρακολούθησης.

Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης (μέσω κατάθεσης σε Τραπεζικό Λογαριασμό).

Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης των συμμετεχόντων υπάρχει πιθανότητα αναβολής ή ακύρωσης του σεμιναρίου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε περίπτωση ακύρωσης τα χρήματα επιστρέφονται.

Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2121006520 (13.00 – 20.00), 6906663419 (13.00 – 20.00) και στα e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more...

Βουλγαρία: η χώρα των Ρόδων και των κρασιών!

ΦΩΤΟ 1

Η σύγχρονη οινική κουλτούρα της Βουλγαρίας ξεκινά στις αρχές του 20ου αιώνα, με την ίδρυση του πρώτου οινοποιητικού συνεταιρισμού στο Suhindol το 1909,αν και η χώρα έχει παράδοση στην καλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού από την αρχαιότητα. Η εδραίωση της όμως σε διεθνές πλαίσιο ήρθε γύρω στο 1970.

Read more...

JURASSIC….WINES!

Σε μία εποχή, που τα μεγάλα οινικά brand names (βλ. Μπορντό, Βουργουνδία, Νέος Κόσμος), μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε διάσημες λίστες κρασιών σε όλον τον κόσμο, αλλά και στα λεγόμενα κουτσομπολίστικα site και περιοδικά για κρασιά, η αλπική περιοχή του Jura στην βορειοανατολική Γαλλία, ανάμεσα στη Βουργουνδία και στην Ελβετία, αρχίζει σιγά σιγά και διεκδικεί το μερίδιο που της αναλογεί στη συνείδηση και τα ποτήρια των απανταχού οινόφιλων και επαγγελματιών ανά τον κόσμο.

Read more...

We Study Together

Το "We Study Together" είναι το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για οσους θέλουν να γίνουν Certified Sommeliers, ακόμα και αν οι δυσκολίες της υγειονομικής κρίσης Covid-19 δεν επιτρέψουν ή διακόψουν τη ροή των δια ζώσης μαθημάτων.

Read more...

Συνεργάτες

SommNinja logo      ffIN SETE FINAL logo CMYK 1 300dpi

  MYCAVA LOGO FIN

Υποστηρικτές

deals high.1jpgoenoJEROBOME.1pngBADOIT.1pngEVIAN LOGO.1png kylix