GENIUSSOMMNINJA!
- στο ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ
Είναι χαρά και τιμή μας να ανακοινώσουμε τη συνεργασία της Genius In Gastronomy με το SommNinja, μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε από τους Julie Dupouy-Young και Paul Young.
Είναι χαρά και τιμή μας να ανακοινώσουμε τη συνεργασία της Genius In Gastronomy με το SommNinja, μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε από τους Julie Dupouy-Young και Paul Young.
Οι ενισχυμένοι οίνοι, παράγονται σε αρκετές χώρες, εδώ και δεκαετίες. Μόλις οι τεχνικές απόσταξης εισήχθησαν στη δυτική Ευρώπη ανακάλυψαν ότι αποσταγμένο κρασί ή αλκοολούχο ποτό είχε την δύναμη να σταματήσει την ζύμωση.
Ας παίξουμε ένα μικρό παιχνίδι τύπου trivial pursuit. Ας πούμε λοιπόν πως ψάχνουμε τη χώρα. Μάγιανς, τάκος, τορτίγιες, σοκολάτα, τεκίλα, μαργαρίτες, σαπουνόπερες, η Μέρα των Νεκρών, οι Μαριάτσι….. Και όπως όλοι κατάλαβαν το ταξίδι στο Μεξικό μόλις ξεκίνησε. Vamos!
Το αναβαθμισμένο Wine Connoisseur Course Plus θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2021.
Το ανανεωμένο και εμπλουτισμένο σε γνώσεις Wine Connoisseur Course Plus είναι να εφαλτήριο για τον επαγγελματία του χώρου της εστίασης που θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής μετά την καραντίνα, και να καλύψει τη “δίψα” για γνώση των οινόφιλων!
Στο τέλος του course, υπάρχει δυνατότητα εξετάσεων πιστοποίησης για την βαθμίδα Connoisseur.
Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίου:
Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
Ωράριο σεμιναρίων: Έναρξη: 16.00 – Λήξη: 20.00
Διάρκεια σεμιναρίου: 16 ώρες
Διάρκεια εξέτασης: 1 ώρα
Κόστος για παρακολούθηση του Course: 430,00 €
Certified Wine Connoiseur: 124,00 €
- Τίτλοι θεμάτων:
Εισαγωγικές γνώσεις στην αμπελουργία & οινολογία
Κυριότερες ποικιλίες και στυλ κρασιών
Αρχές της γευσιγνωσίας
Οινογεωγραφία
Διεθνής ορολογία
Service κρασιού
Food & Wine Pairing
Με κάθε σεμινάριο χορηγείται γνωστικό υλικό & βεβαίωση παρακολούθησης.
Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης (μέσω κατάθεσης σε Τραπεζικό Λογαριασμό).
Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης των συμμετεχόντων υπάρχει πιθανότητα αναβολής ή ακύρωσης του σεμιναρίου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε περίπτωση ακύρωσης τα χρήματα επιστρέφονται.
Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2121006520 (13.00 – 20.00), 6906663419 (13.00 – 20.00) και στα e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Από την πρώτη Φεβρουαρίου του 2017 εδραιώθηκε η παγκόσμια ημέρα Furmint, μια άγνωστη σε κάποιους, πολυαγαπημένη σε άλλους ποικιλία, μια ιδέα που εμπνεύστηκε ο Daniel Kezdy.
Η σύγχρονη οινική κουλτούρα της Βουλγαρίας ξεκινά στις αρχές του 20ου αιώνα, με την ίδρυση του πρώτου οινοποιητικού συνεταιρισμού στο Suhindol το 1909,αν και η χώρα έχει παράδοση στην καλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού από την αρχαιότητα. Η εδραίωση της όμως σε διεθνές πλαίσιο ήρθε γύρω στο 1970.
Αν μιλήσουμε σε κάποιον οινόφιλο για κρασί από την Κίνα θα του φανεί ως ανέκδοτο, έλα όμως που η χώρα έχει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες οινικές ιστορίες να μας διηγηθεί.
Σε μία εποχή, που τα μεγάλα οινικά brand names (βλ. Μπορντό, Βουργουνδία, Νέος Κόσμος), μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε διάσημες λίστες κρασιών σε όλον τον κόσμο, αλλά και στα λεγόμενα κουτσομπολίστικα site και περιοδικά για κρασιά, η αλπική περιοχή του Jura στην βορειοανατολική Γαλλία, ανάμεσα στη Βουργουνδία και στην Ελβετία, αρχίζει σιγά σιγά και διεκδικεί το μερίδιο που της αναλογεί στη συνείδηση και τα ποτήρια των απανταχού οινόφιλων και επαγγελματιών ανά τον κόσμο.
Το "We Study Together" είναι το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για οσους θέλουν να γίνουν Certified Sommeliers, ακόμα και αν οι δυσκολίες της υγειονομικής κρίσης Covid-19 δεν επιτρέψουν ή διακόψουν τη ροή των δια ζώσης μαθημάτων.