Unexplored Treasures: Ammassi
- στο Wine Expert Blog
The wine wealth of Greece is characterized by the long history in winemaking, but also the wide range of indigenous varieties.
Εργάζεται στον χώρο της εστίασης και είναι ιδιοκτήτης, από το 1999, στο εστιατόριο ΡΕΜΕΤΖΟ στην Ερέτρια Ευβοίας. Απόφοιτος Τουριστικών Επιχειρήσεων του Α.Τ.Ε.Ι. Λαμίας, απόφοιτος του Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis στο τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Certified Sommelier από τη Genius in Gastronomy & σπουδαστής στο Wine & Sommelier Expert.
The wine wealth of Greece is characterized by the long history in winemaking, but also the wide range of indigenous varieties.
Το Φεβρουάριο του 2020, η Genius in Gastronomy πραγματοποίησε ένα masterclass με καλεσμένο τον πιο επιτυχημένο προπονητή νέων sommelier στον κόσμο και προπονητή της ομάδας των καλύτερων sommeliers της Σουηδίας, τον κ. Sören Polonius!
Η επίσκεψη του Sören Polonius στην Αθήνα για το 2ο οινοχοϊκό masterclass που διοργανωνει η Genius In Gastronomy, δεν είχε μόνο κρασί και αποστάγματα. Φέτος, υπήρχε και η μπίρα με τις τυφλές δοκιμές κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.
Ήταν ένα κυριακάτικο μεσημέρι που μας ήρθε η επιθυμία με το Νίκο Κοχύλη, για burger και φυσικά μπίρα.
Φέτος στις 25 Απριλίου έγινε ένα από τα πιο πετυχημένα tap take over στη Local Pub,στο Χαλάνδρι. Από τα taps της «τοπικής» έρρεαν μπίρες του αγγλικού μικροζυθοποιείου Weird Beard ενώ κοντά μας βρέθηκαν ένας εκ των ιδρυτών και Head Brewer του ζυθοποιείου,
Η Γερμανία είναι ίσως η χώρα με την μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση μπίρας στην Ευρώπη. Ωστόσο εδώ και αιώνες ισχύει ένας νόμος για την παραγωγή μπίρας που εισήγαγε ο Δούκας της Βαυαρίας Albert VI στις 30 Νοεμβρίου 1487.
Στις αρχές του 20ου αιώνα το χωριό De Panne του Βελγίου κοντά στα Γαλλικά σύνορα ήταν γνωστό για δύο πράγματα:
"Good people drink good beer". Με αυτό το μότο η εισαγωγική εταιρεία Good Beer Hellas εισάγει μια πληθώρα ποιοτικών Craft προϊόντων από Αμερική και Ευρώπη για καταναλωτές που ψάχνουν το κάτι παραπάνω από την μπίρα που πίνουν.
Χειμώνας...Χριστούγεννα...Η θερμοκρασία σταδιακά πέφτει και οι παρέες μαζεύονται μέσα στη ζέστη μίας pub ή ενός restaurant. Ποιες μπίρες όμως να παραγγείλει κάποιος αυτή την εποχή που να δένουν αρμονικά με τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος και να πηγαίνουν με τα χειμωνιάτικα φαγητά;
Ορισμένοι από εσάς που μας διαβάζετε τους ξέρετε. Κάποιοι παρακολουθείτε τις γευσιγνωσίες μπίρας που κάνουν στο youtube με τον αυθόρμητο τους τρόπο. Ίσως έχετε πιει και καμιά μπίρα ή να έχετε παίξει κάποιο videogame μαζί. Ενδεχομένως να τους έχετε δει να φτιάχνουν μπίρα στο πρώτο brewday των Hellenic Homebrewers Association.