Κύκλοι Σπουδών

 Wine Connoisseur Course

Για όποιον θα ήθελε να ανακαλύψει τον κόσμο του κρασιού και ό,τι τον περιβάλει έστω και αν οι ως τώρα γνώσεις του είναι από μικρές έως ανύπαρκτες, το Wine Connoisseur Course δίνει την απάντηση. Ένα Course που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γίνουν κοινωνοί και γνώστες του κρασιού, είτε είναι λάτρεις είτε επίδοξοι επαγγελματίες που θέλουν να θέσουν τις βάσεις, πάνω στις οποίες θα στήσουν μια ελπιδοφόρα καριέρα στο χώρο της εστίασης και όχι μόνο. Το course περιλαμβάνει εισαγωγικές γνώσεις σε ότι αφορά την αμπελουργία, την οινολογία, το service και την γευσιγνωσία του κρασιού, καθώς επίσης τις κυριότερες ποικιλίες, το στυλ των κρασιών και τον συνδυασμό φαγητού - κρασιού.

 Wine Professionals Course

Σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον το Wine Professionals Course είναι το απαραίτητο όργανο - εργαλείο για τους επαγγελματίες που θέλουν μια πλήρη και εμπεριστατωμένη κατάρτιση πάνω στο κρασί, που καλύπτει, βάσει διεθνών στάνταρντ και πρακτικών, μια ευρεία γκάμα θεμάτων. Το Wine Professionals Course προσφέρει ολοκληρωμένα και σφαιρικά το σύνολο των γνώσεων αλλά και των δεξιοτήτων - ικανοτήτων που ένας σύγχρονος επαγγελματίας χρειάζεται. Έτσι θα αποκτήσουν τα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες προκλήσεις που διαμορφώνονται σε ένα απαιτητικό και δύσκολο χώρο όπως είναι αυτός της εστίασης, του εμπορίου αλλά και του F&B management.
Τα θέματα που περιλαμβάνει το course είναι:

 • Εισαγωγή στο κρασί (Αμπελουργία, οινολογία, terroir κ.λ.π)
 • Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)
 • Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)
 • Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών
 • Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
 • Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)
 • Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών)
 • Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή κρασιών)
 • Ελληνικός Αμπελώνας  (Δοκιμή κρασιών)
 • Ασφάλεια τροφίμων
 • Συνδυασμός φαγητού – κρασιού
 • Service (Πρακτική εξάσκηση)
 • Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος
 • Αρχές marketing – Τεχνικές πωλήσεων – Τεχνική παρουσιάσεων

Στην διάρκεια του course πραγματοποιείται σειρά γευσιγνωσιών με πλήθος κρασιών από όλο τον κόσμο, με ορισμένα εξ' αυτών να αποτελούν τα πιο αξιόλογα και πολλές φορές σπάνια παραδείγματα του είδους τους.

Wine & Sommelier Expert Course

Το Wine & Sommelier Expert Course είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που η δομή του και οι θεματικές του ενότητες στηρίζονται πάνω σε πρότυπα και στάνταρντ λειτουργίας αντίστοιχων προγραμμάτων διεθνών πανεπιστήμιων, απευθυνόμενο σε επαγγελματίες που θέλουν να σταθούν επάξια σε παγκόσμιο επίπεδο.
Περιλαμβάνει ενότητες διαρθρωμένες υπό την μορφή Master Classes σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως: Οινολογία, Γεωπονία, Service – Διεθνείς Διαγωνισμοί, Καφές, Νερό κ.α., αλλά και εκπαιδευτικά ταξίδια σε διάφορες οινοπαραγωγικές περιοχές ανά τον κόσμο.
Επίσης οι ενότητες που αφορούν τον διεθνή αμπελώνα καλύπτονται μέσω εργασιών και διεξαγωγής αντίστοιχων Master Classes από τους ίδιους τους σπουδαστές.
Εισηγητές του προγράμματος είναι μερικοί από τους πιο επιφανείς, για την κάθε θεματική ενότητα,  ειδήμονες διεθνούς αναγνώρισης, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι ενάμιση χρόνο και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.
Προϋπόθεση εγγραφής στο Wine & Sommelier Expert Course είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι απόφοιτοι ενός από τα παρακάτω:

 1.    Wine Professionals Course της Genius in Gastronomy
 2.   3ου επιπέδου  WSPC
 3. Τμήματος Sommelier της σχολής Le Monde
 4. Certified Sommelier by the Court of Master Sommeliers

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους υποψηφίους σπουδαστές είναι η επιτυχής συμμετοχή στις εξετάσεις του Wine Professional Course προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποίηση του διαπιστευμένου σχήματος FSMS Wine Expert Scheme, από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης επαγγελματιών Staregister.

 Beer Sommelier Course

Το Beer Sommelier Course είναι ένα πρότυπο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα με κύριο και αποκλειστικό αντικείμενο την μπίρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις γνώσεις και την εμβάθυνση στις απαιτούμενες ικανότητες και δεξιότητες που χρειάζονται για να χαρακτηριστεί κανείς Beer Sommelier.
Πέραν μιας πρώτης απαραίτητης ιστορικής αναδρομής, ο σπουδαστής καταρτίζεται πάνω σε θέματα παραγωγής της μπίρας, κατηγορίες που αυτή χωρίζεται, στο σωστό και ενδεδειγμένο service, το συνδυασμό μπίρας και φαγητού κ.α.
Το πρόγραμμα αυτό που παρέχει η Genius in Gastronomy αποσκοπεί στο να προσφέρει σφαιρική και πλήρη κατάρτιση σε ότι αφορά την μπίρα σε μια πολυεπίπεδη και διευρυμένη βάση. Προσφέρει το σύνολο των απαραίτητων γνώσεων και τεχνικών τόσο για τον απλό λάτρη της μπίρας όσο και για έναν επαγγελματία στο χώρο της εστίασης αλλά το κυριότερο, δίνει τις βάσεις για τη δημιουργία του αυριανού επαγγελματία, του αυριανού Beer Sommelier.

The High Art & Science of Spirits Course

Επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου και πλήρους προγράμματος με αντικείμενο τα αποστάγματα, η Genius in Gastronomy παρουσιάζει το "The High Art & Science of Spirits Course". Βρισκόμαστε σε μια εποχή συνεχών εξελίξεων που δεν αφήνουν ανέπαφο ούτε και τον χώρο των bars και της εστίασης ευρύτερα. Αυτές οι σύγχρονες συνθήκες επιτάσσουν συνεχή εξειδίκευση και επιμόρφωση.
Την απάντηση στην ανάγκη αυτή δίνει το "The High Art & Science of Spirits Course", με ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στην παροχή των σε βάθος και ουσία γνώσεων που χρειάζεται  κάθε σύγχρονος επαγγελματίας των bars, της εστίασης καθώς και του F&B management.
Ο  σπουδαστής λαμβάνει, πέραν των όποιων ιστορικών στοιχείων - τα οποία είναι απαραίτητα για να κατανοηθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν τα αποστάγματα - πλήρη κατάρτιση σε εξειδικευμένα θέματα όπως ενδελεχή παρουσίαση και ανάλυση των τρόπων παραγωγής όλων των αποσταγμάτων και των κατηγοριών στις οποίες αυτά χωρίζονται, την εξελικτική πορεία παλαίωσης κάποιων εξ' αυτών καθώς επίσης, χωρίς αυτό να εκπλήσσει, ακόμα και το συνδυασμό τους με φαγητό κ.α. Πέρα από την θεωρητική κατάρτιση, πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες, με μια σειρά εξαίσιων και συχνά σπάνιων αποσταγμάτων.

Συνεργάτες

SommNinja logo      ffIN SETE FINAL logo CMYK 1 300dpi

  MYCAVA LOGO FIN  FULL GLOBAL CERT LOGO FOR WHITE BACKGROUND  nocn logo

Υποστηρικτές

deals high.1jpgoenoJEROBOME.1pngBADOIT.1pngEVIAN LOGO.1png kylix