Genius In Gastronomy

Genius In Gastronomy

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

BEERSOMMELIERCOURSE

Το πρώτο  ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα με θέμα την μπύρα, την παραγωγή της, τις κατηγορίες της, τη γευσιγνωσία και την κατάρτιση στο service και τον συνδυασμό με φαγητό. Οι βασικοί εισηγητές του προγράμματος θα είναι ο Γιώργος Λούκας Sommelier και ο Νικολά Ραδίσης Manager beerbartender.gr, πλαισιωμένοι από σημαντικούς καλεσμένους, ειδικούς σε θέματα παραγωγής μπύρας.

- Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου:  Από Τρίτη 1/10/2013 έως και Πέμπτη 31/10/2013
- Ημέρες διεξαγωγής: Κάθε Τρίτη & Πέμπτη
- Ωράριο σεμιναρίων :  Έναρξη : 13.30 μ.μ. – Λήξη : 16.30 μ.μ.
- Διάρκεια σεμιναρίου : 27 ώρες
- Κόστος σεμιναρίου : 400,00  Ευρώ/ άτομο
- Κόστος συμμετοχής για την πιστοποίηση : 80,00 Ευρώ/άτομο
Συνολικό κόστος : 480,00 Ευρώ/άτομο
 
- Τίτλοι θεμάτων :
 
1. ΟΡΙΣΜΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ - ΥΓΕΙΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ
3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:LAGER, ALE, ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
4. SERVICE – ΛΙΣΤΑ - ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
5. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ
6. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΖΥΘΟΠΟΙΕΙΟ

(Κατά τη διάρκεια όλων των σεμιναρίων θα υπάρχουν γευστικές δοκιμές από όλες τις κατηγορίες και τις προελεύσεις μπύρας)

Παρέχεται επίσης δυνατότητα πιστοποίησης από το φορέα Staregister.
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ:31/10/2013


WINE CONNOISSEURS COURSE @ Thessaloniki

Στην κάβα Δημητριάδη - “Depot Des Vins”
Νέο τμήμα για το πιστοποιημένο Wine Connoiseurs Course* για το φθινόπωρο οργανώνεται στην Θεσσαλονίκη και  απευθύνεται σε καταναλωτές που θέλουν να γίνουν γνώστες αλλά και επίδοξους επαγγελματίες που θέλουν να ξεκινήσουν στο χώρο του κρασιού. Στο τέλος του course, θα διεξαχθούν εξετάσεις για την 1η βαθμίδα (Connoisseurs) του διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης FSMS Wine Expert Scheme, από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης επαγγελματιών, η οποία είναι απαραίτητη για την περαιτέρω πιστοποίηση ως PRO Wine Expert και Sommelier.    Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου:
από Τετάρτη 16 έως και Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013
Τόπος διεξαγωγής:
ΚάβαΔημητριάδη «Depot Des Vins»
(Μπουμπουλίνας 2 & Μακρυγιάννη Καλαμαριά, Τ.Κ. 55134, Δήμος Καλαμαριάς, Νομός Θεσσαλονίκης)
Ωράριο σεμιναρίων:
Έναρξη: 11.00 π.μ.  –  Λήξη: 18.00 μ.μ.
Διάρκεια σεμιναρίου:21 ώρες
Διάρκεια εξέτασης:1 ώρα
Κόστος σεμιναρίου: 300,00 € / άτομο
Κόστος συμμετοχής για την πιστοποίηση: 80,00 € / άτομο
Συνολικό κόστος: 380,00€ / άτομο
Τίτλοι θεμάτων:

1. Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας – οινολογίας)
2. Service κρασιού
3. Αρχές της γευσιγνωσίας
4. Κυριότερες ποικιλίες και στυλ κρασιών
5. Οινογεωγραφία
6. Διεθνής ορολογία
7. Ασφάλεια τροφίμων
8. Συνδυασμός κρασί – φαγητό

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΑΝΗ

Επίσκεψη και γευσιγνωσία σε δύο οινοποιεία, δοκιμή άλλων κρασιών της περιοχής, γευστική απόλαυση της τοπικής κουζίνας.
Ένας ευλογημένος τόπος, ονομαστός για τα τοπία, τις παραδόσεις, την ιστορία, την καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά του αλλά και διάσημος για την παραγωγή ποιοτικών, υψηλής ποιότητας φημισμένων κρασιών δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την  Τοσκάνη στην γειτονική Ιταλία.
Αυτός είναι ο προορισμός της νέας εξόρμησης εκτός Ελληνικών συνόρων της Genius in Gastronomy που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 και 29 Οκτωβρίου 2013.
Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει:
Διαμονή στο Capannelle Wine Resort
Ξενάγηση και γευσιγνωσία στο οινοποιείο Capannelle
Επίσκεψη στην ιστορική πόλη της Σιένα
Επίσκεψη στο οινοποιείο Tenuta Il Poggione στο Montalcino
Έξτρα γεύματα σε εστιατόρια της περιοχής
Ημερομηνία διεξαγωγής: από Σάββατο 26  έως Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013
Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013.
 Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις από 27 Αυγούστου 2013:
- Στο τηλέφωνο: 2121006520 (13.00 – 20.00)
- Στα κινητά τηλέφωνα: 6947709991 & 6944441802 (11.00 – 22.00)
- Στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

WINEPROFESSIONALS COURSE 2013 - 2014

Η νέα σαιζόν θα ξεκινήσει με το ανανεωμένο πιστοποιημένο WineProfessionalsCourse και περισσότερες ώρες παρακολούθησης, το οποίο απευθύνεται σε επίδοξους επαγγελματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του κρασιού και της εστίασης.
Στο τέλος του course θα διεξαχθούν εξετάσεις του διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης FSMS Wine Expert Scheme, από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης επαγγελματιών STAREGISTER. Η συμμετοχή* στις εξετάσεις είναι προαιρετική αλλά η επιτυχία σ’ αυτές αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση πιστοποίησης για τις βαθμίδες Wine Pro & Sommelier.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Σχήμα Πιστοποίησης, μπορείτε να μεταβείτε στην σελίδα του site μας «Γνωρίζατε ότι» (http://www.geniusingastronomy.gr/official/seminaria/212--wine-experts-a-sommeliers.html) στο θέμα με τίτλο «Staregister».
Συνοπτικά το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ως εξής:
Έναρξη: Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013
Λήξη: Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014
Ημέρες σεμιναρίων: κάθε Τρίτη & Πέμπτη
Ώρες σεμιναρίων: 1ο τμήμα μεσημεριανό: 13.30 – 16.30
                             2ο τμήμα βραδινό: 19.00 – 22.00

Ημερομηνίες & Θεματολογία:
Τρίτη 5 & Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013
Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λ.π)

Τρίτη 12 & Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013
Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 19 & Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013
Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 26, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου & Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013
Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)

Πέμπτη 5, Τρίτη 10 & Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013
Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 17 & Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013
Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014
Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών)

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014
Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 14, Πέμπτη 16 & Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014
Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Βάση της πιστοποίησης, ο χρόνος που απαιτείται για τον Ελληνικό Αμπελώνα είναι 3 ώρες. Στο συγκεκριμένο θέμα επειδή είμαστε στην Ελλάδα θα αφιερώσουμε 9 ώρες ( ένα μικρό course για τον Ελληνικό Αμπελώνα)

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014
Ασφάλεια τροφίμων

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014
Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)
Αυτά τα 3 θέματα είναι υποχρεωτικά για όσους ακολουθήσουν
την βαθμίδα Sommelier.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, Τρίτη 4 & Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014
Service (Πρακτική εξάσκηση)

Τρίτη 11 & Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014
Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος

Δευτέρα 17, Τρίτη 18, Τετάρτη 19, Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014
Αποστάγματα (Δοκιμή αποσταγμάτων)
 
Αυτά τα 3 θέματα είναι υποχρεωτικά για όσους ακολουθήσουν
την βαθμίδα WinePro.

Τρίτη 25 & Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014
Αρχές marketing – Τεχνικές πωλήσεων – Τεχνική παρουσιάσεων

Κόστος για παρακολούθηση όλου του Course : 850,00 €
Δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένα ανά θέμα. Κόστος:37,00 € / 3ωρο

Κατάλογος επιπλέον κόστους για τη συμμετοχή στις εξετάσεις του διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης FSMS Wine Expert Scheme, από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης επαγγελματιών STAREGISTER:
Certified Connoiseur Wine Expert                 80,00 €
 Certified Pro Wine Expert                            120,00 €
Certified Sommelier                                      120,00 €

Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2121006520 (13.00 – 20.00), 6947709991 & 6944441802 (13.00 – 20.00) και στο e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ CD ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.
Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης των συμμετεχόντων υπάρχει πιθανότητα αναβολής ή ακύρωσης του σεμιναρίου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε περίπτωση ακύρωσης τα χρήματα επιστρέφονται.
Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης. Πληρωμή με καταβολή του αντιτίμου σε Τραπεζικό Λογαριασμό.
Απολαύστε υπεύθυνα.

Περισσότερα...

Συνεργάτες

Staregister_Logo

 

Υποστηρικτές

Deals_logokylixoeno