Genius In Gastronomy

Genius In Gastronomy

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ 11ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΙΝΟΧΟΩΝ 2012

Συνεργάτες και εκπαιδευόμενοι της Genius in Gastronomy κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων 2012 που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Έκθεσης "Οινόραμα 2012".

1η Θέση: Νικόλας Γιαννόπουλος
2η Θέση: Αποστόλης Πλαχούρας
3η Θέση: Χρήστος Σιώμος

Εξάλλου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και πέτυχε υψηλές επιδόσεις και ο Νίκος Μαρμαριτσάκης.

Περισσότερα...

Το ρεύμα του Ροδανού

Ένα ταξίδι-οινική εμπειρία ξεκινά ο Γιώργος Λούκας ακολουθώντας τα μνημειώδη κρασιά που «συνθέτει» η παράκτια κουλτούρα του μήκους 812χλμ. ποταμού, ο οποίος διασχίζει την Ελβετία και τη Νοτιοδυτική Γαλλία.
Η κοιλάδα του ποταμού Ροδανού όπως προσεγγίζεται οινικά έχει μια δυναμική αντίστοιχη της Βουργουνδίας, εφάμιλλη του Μπορντό, μοναδική όπως της Καμπανίας. Η ιστορία τροφοδότησε την περιοχή με βασιλείς και πάπες, πολλά γραφικά χωριά και σπουδαίους καθεδρικούς ναούς. Ανάλογη αίγλη χαρακτηρίζει και τα κρασιά της. Φίνα και επίζηλα, προέρχονται από ένα εκπληκτικό φυσικό μωσαϊκό, το οποίο οφείλεται κυρίως στο κυρίαρχο στοιχείο του νερού. Το βόρειο τμήμα του Ροδανού, ανεμοδαρμένο και με μοναδική ποικιλομορφία εδάφους (από γρανιτικό, αργιλώδες και αμμώδες ως καθαρά βότσαλα), δημιουργεί ένα terroir με εναλλαγές από χωριό σε χωριό. Λέγεται δε ότι αυτοί οι αμπελώνες είναι οι γηραιότεροι στη Γαλλία. Από τη ρωμαϊκή εποχή υπάρχουν μαρτυρίες σχετικές με την καλλιέργεια των αμπελιών στις ονομαστές «πεζούλες». Οκτώ Crus διεκδικούν το δάφνινο στεφάνι του καλύτερου: St. Joseph, Cornas, St. Peray, Château Grillet, Crozes Hermitage, Côte Rôtie, Condrieu, Hermitage, με τις τρεις τελευταίες να έχουν το προβάδισμα σε φήμη και ιστορικές αναφορές.
CôteRôtie
Διακόσια εκτάρια προς οινοποίηση κρασιών αποθεωτικής ποιότητας, παρά τις δυσκολίες στην καλλιέργεια, αφού κάποιες πεζούλες είναι τόσο στενές, που χωρούν μόλις μία σειρά αμπελιών. Δίνουν Syrah & Viognier. Το παράδοξο του να συμμετέχει ως και 20% Viognier στο μπλεντάρισμα του Syrah οδηγεί στην γευσιγνωστικές συγκινήσεις. Πρώτη φορά το λευκό στο κόκκινο…
Condrieu
Μαγική ονομασία προέλευσης από την λευκή ποικιλία Viognier που ακμάζει στις γρανιτικές πλαγιές της περιοχής. Λόγω του νοτίου προσανατολισμού, αποδίδει τα μέγιστα καθώς «παίρνει» όσο ήλιο χρειάζεται, ενώ είναι προστατευμένη από τους θυμωμένους αέρηδες του βορρά. Δίνει «εκφραστικά» κρασιά με τυπική μύτη από αμύγδαλο και λευκά άνθη, ελκυστικά στη νιότη τους, ερεθιστικά κατόπιν παλαίωσης.
Hermitage
Έξω από το χωριό Τάιν, στην κορυφή της πλαγιάς, βρίσκεται ένα αληθινά ιστορικό ερημητήριο. Εκεί οι ταξιδιώτες, ήδη εκατοντάδες χρόνια πριν, αναζητούσαν καταφύγιο δοκιμάζοντας παράλληλα και τα κρασιά των μοναχών. Το κόκκινο «Hermitage», από (κατ’ ελάχιστον) 85% Syrah, με έντονο και πυκνό μπουκέτο από κασίς, φραμπουάζ και ερυθρόμαυρα πιπέρια, με τα χρόνια αποκτά βελούδινη χάρη. Το λευκό «Hermitage» από το δίδυμο Roussanne και Marsanne είναι νευρώδες και συνάμα φίνο, εξαιτίας της πλειάδας αρωμάτων από άνθη, βανίλια, βερίκοκο και ροδάκινο.
Οι ποικιλίες του βόρειου Ροδανού:
Ø  Το κόκκινο
Κανένα άλλο Syrah δεν θυμίζει αυτό της συγκεκριμένης περιοχής. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια ποικιλία τόσο μοναδική όσο και το δακτυλικό αποτύπωμα. Όποια οινοποιητική προσπάθεια και αν αποπειραθεί κανείς, δεν θα μπορέσει να προσεγγίσει ό,τι το ποταμίσιο terroir έχει καταφέρει. Πυκνό κόκκινο δυναμικής ράτσας, έντονο και διαρκές μπουκέτο, αρωματικά εκφραστικό, με πρωταγωνίστρια τη βιολέτα, τα φίνα πιπέρια και το δέρμα.
Ø  Τα λευκά
Viognier:  ξηρό, με γραμμική αρωματική εξέλιξη, βουτυρώδες και πληθωρικό, έντονο αλλά και ντελικάτο, γενναιόδωρο στα λευκά λουλούδια, στο μέλι και στα φρούτα.
Marsanne:  μόνο η τελειότητα του κύκλου αποδίδει απόλυτα το εκφραστικό προφίλ της ποικιλίας ως προς τα ανθικά και τα πλούσια αρώματά της.
Roussanne:  δίνει νεύρο, αλλά και ξεχωριστή φινέτσα στην οινοποίηση.
BHMAGOURMET ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008

Περισσότερα...

H genius in gastronomy σύμβουλος κρασιού & άλλων ποτών στο εστιατόριο La Louche στην Αντίπαρο.

La Louche Restaurant in Antiparos
Στο χωριό της Αντιπάρου, έρχεται από τις αρχές Ιουνίου το εστιατόριο La Louche, (ή αλλιώς Κουτάλα στα Ελληνικά) στη θέση της παλιάς Κάπαρης.
Ο Βέλγος Chef, και πια σχεδόν μόνιμος κάτοικος Αντιπάρου,  Bart Van Capellen, μας υπόσχεται «ειλικρινή» πιάτα εμπνευσμένα από τη   μεσογειακή – και όχι μόνο- κουζίνα,  συνοδεία μιας ενδιαφέρουσας λίστας  ελληνικών και ξένων κρασιών .
Ανοιχτά και το πρωί για brunch.
Άλλος ένας λόγος να βρεθείτε στην Αντίπαρο
Opening  June 2011
www.lalouche.gr

Περισσότερα...

Οδοιπορικό στην κοιλάδα του Ντούρο του Γιώργου Λούκα

Η κοιλάδα του Ντούρο είναι η σημαντικότερη και διασημότερη οινοπαραγωγός ζώνη της Πορτογαλίας. Οι Πορτογάλοι θυμίζουν πολύ εμάς στην νοοτροπία και η χώρα τους, πριν από κάποια χρόνια, έμοιαζε σε πολλά με την Ελλάδα. Στα αμπελοοινικά επικρατούσε και εκεί χάος ως τα τέλη του 19ου, με πολλές γηγενείς ποικιλίες ανακατεμένες στο ίδιο αμπέλι. Μια ομάδα πιονέρων της εποχής ξεχώρισαν τις ποικιλίες, τις ταξινόμησαν και οργάνωσαν τα αμπέλια ώστε να μπορούν αν να ελέγχουν τις δυνατότητες κάθε ποικιλίας. Από τις περίπου 50 που φύονταν τότε σε απόλυτη καλλιεργητική αναρχία, προέκυψε ότι ενδιαφέρον είχαν πέντε:Touriga National, Tinta Barocca, Touriga Francesca, Tinta Cao, Tinta Roriz.
Αυτή η παρέα των οινοποιών παρέδωσε σπουδαίο έργο. Ξεκίνησαν από τους αμπελώνες της κοιλάδας του Ντούρο, όπου το στοίχημα δεν είναι εύκολο. Τα εδάφη στις όχθες του ποταμού είναι απόκρημνα και δύσβατα και ο παραδοσιακός τρόπος καλλιέργειας βασιζόταν στις γνωστές πεζούλες. Επειδή υπήρχε δυσκολία σε κάθε λογής εργασίες, στο φύτεμα και την συγκομιδή, δημιούργησαν τις patamares, πεζούλες με μεγαλύτερο πλάτος, που χωρούν δυο σειρές αμπελιών σε απόσταση μεταξύ τους τόση όση να  χωράει ένα μικρό τρακτεράκι. Αυτό ήταν κοσμογονικό γεγονός, αφού μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα όλες οι εργασίες ήταν αποκλειστικά χειρωνακτικές. Εκτός από το χρηστικό του πράγματος- που υιοθετήθηκε απ όλους τους καλλιεργητές – αποτέλεσμα ήταν ένα καταπληκτικό land art μοτίβο, με έναν γεωλογικό μαίανδρο πέριξ του ποταμού. Αργότερα στα μέσα του 20ου αιώνα, υιοθετήθηκε το τότε μότο του μοντερνισμού μεταφρασμένο στα οινοκαλλιεργητικά δεδομένα: «land shows function…», η μορφολογία του εδάφους αποκαλύπτει και κατευθύνει. Έτσι, στους νεότερους αμπελώνες εγκαταλείφτηκε η τεχνική των patamares και ακολουθήθηκε εκείνο που θεωρήθηκε βέλτιστο για τα συγκεκριμένα εδάφη.
Στους μαιάνδρους του κρασιού.
Με αφετηρία την πόλη του Πόρτο, αμπελουργικά η κοιλάδα του Ντούρο χωρίζεται σε τρεις περιοχές, με φορά αντίθετη από την ροή του ποταμού, σαν να ανεβαίνουν προς την Ισπανία. Η αμπελοκαλλιέργεια ξεκινά λίγα χιλιόμετρα μετά την πόλη του Πόρτο. Η πρώτη περιοχή καλείται Baixo        Corgo («Κάτω Κόργκο»). Αμέσως μετά βρίσκεται η Cima Corgo («Άνω Κόργκο»), με τα περισσότερα κτήματα και τους σημαίνοντες οίκους. Τέλος, η Douro Superior («Άνω Ντούρο»)- που έγινε αργότερα περισσότερο κάτι σαν κλασαρίσμα-, είναι πιο κοντά στα σύνορα με την Ισπανία και, επειδή είναι πιο ξηρή από όλες, είναι και η σπουδαιότερη. Τη βόρεια όχθη του ποταμού- κοντά στο δέλτα του- καταλαμβάνει η πόλη του Πόρτο, ένα κοσμοπολίτικο κέντρο όλο ζωή, ενώ τη νότια όχθη καταλαμβάνει η επίσης γνωστή Vila Nova de Gaia, όπου βρίσκονται σχεδόν όλες οι κάβες και τα γραφεία των πιο πολλών οινικών οίκων. Η καρδιά του εμπορίου χτυπούσε ανέκαθεν στον ποταμό. Όταν μάλιστα έπλεαν στον Ντούρο πλοία με την σημαία της βρετανικής παντοκρατορίας, έσπευδαν όλοι με τα σκάφη τους να πουλήσουν την πραμάτειά τους. Αυτά τα σκάφη, που θυμίζουν πλοία των Βίκινγκς ή φοινικικά πλοία, ονομάζονται barcos rebelos. Το σκάφος που έφτανε πρώτο στο αγγλικό πλοίο είχε την προτεραιότητα στις πωλήσεις. Από εκεί κατάγεται η Regata, η σημερινή αγωνιστική αναβίωση αυτής της παράδοσης.
Οκτώβριος ΄09
BHMAgourmet

Περισσότερα...

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

BEERSOMMELIERCOURSE

Το πρώτο  ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα με θέμα την μπύρα, την παραγωγή της, τις κατηγορίες της, τη γευσιγνωσία και την κατάρτιση στο service και τον συνδυασμό με φαγητό. Οι βασικοί εισηγητές του προγράμματος θα είναι ο Γιώργος Λούκας Sommelier και ο Νικολά Ραδίσης Manager beerbartender.gr, πλαισιωμένοι από σημαντικούς καλεσμένους, ειδικούς σε θέματα παραγωγής μπύρας.

- Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου:  Από Τρίτη 1/10/2013 έως και Πέμπτη 31/10/2013
- Ημέρες διεξαγωγής: Κάθε Τρίτη & Πέμπτη
- Ωράριο σεμιναρίων :  Έναρξη : 13.30 μ.μ. – Λήξη : 16.30 μ.μ.
- Διάρκεια σεμιναρίου : 27 ώρες
- Κόστος σεμιναρίου : 400,00  Ευρώ/ άτομο
- Κόστος συμμετοχής για την πιστοποίηση : 80,00 Ευρώ/άτομο
Συνολικό κόστος : 480,00 Ευρώ/άτομο
 
- Τίτλοι θεμάτων :
 
1. ΟΡΙΣΜΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ - ΥΓΕΙΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ
3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:LAGER, ALE, ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
4. SERVICE – ΛΙΣΤΑ - ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
5. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ
6. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΖΥΘΟΠΟΙΕΙΟ

(Κατά τη διάρκεια όλων των σεμιναρίων θα υπάρχουν γευστικές δοκιμές από όλες τις κατηγορίες και τις προελεύσεις μπύρας)

Παρέχεται επίσης δυνατότητα πιστοποίησης από το φορέα Staregister.
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ:31/10/2013


WINE CONNOISSEURS COURSE @ Thessaloniki

Στην κάβα Δημητριάδη - “Depot Des Vins”
Νέο τμήμα για το πιστοποιημένο Wine Connoiseurs Course* για το φθινόπωρο οργανώνεται στην Θεσσαλονίκη και  απευθύνεται σε καταναλωτές που θέλουν να γίνουν γνώστες αλλά και επίδοξους επαγγελματίες που θέλουν να ξεκινήσουν στο χώρο του κρασιού. Στο τέλος του course, θα διεξαχθούν εξετάσεις για την 1η βαθμίδα (Connoisseurs) του διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης FSMS Wine Expert Scheme, από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης επαγγελματιών, η οποία είναι απαραίτητη για την περαιτέρω πιστοποίηση ως PRO Wine Expert και Sommelier.    Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου:
από Τετάρτη 16 έως και Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013
Τόπος διεξαγωγής:
ΚάβαΔημητριάδη «Depot Des Vins»
(Μπουμπουλίνας 2 & Μακρυγιάννη Καλαμαριά, Τ.Κ. 55134, Δήμος Καλαμαριάς, Νομός Θεσσαλονίκης)
Ωράριο σεμιναρίων:
Έναρξη: 11.00 π.μ.  –  Λήξη: 18.00 μ.μ.
Διάρκεια σεμιναρίου:21 ώρες
Διάρκεια εξέτασης:1 ώρα
Κόστος σεμιναρίου: 300,00 € / άτομο
Κόστος συμμετοχής για την πιστοποίηση: 80,00 € / άτομο
Συνολικό κόστος: 380,00€ / άτομο
Τίτλοι θεμάτων:

1. Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας – οινολογίας)
2. Service κρασιού
3. Αρχές της γευσιγνωσίας
4. Κυριότερες ποικιλίες και στυλ κρασιών
5. Οινογεωγραφία
6. Διεθνής ορολογία
7. Ασφάλεια τροφίμων
8. Συνδυασμός κρασί – φαγητό

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΑΝΗ

Επίσκεψη και γευσιγνωσία σε δύο οινοποιεία, δοκιμή άλλων κρασιών της περιοχής, γευστική απόλαυση της τοπικής κουζίνας.
Ένας ευλογημένος τόπος, ονομαστός για τα τοπία, τις παραδόσεις, την ιστορία, την καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά του αλλά και διάσημος για την παραγωγή ποιοτικών, υψηλής ποιότητας φημισμένων κρασιών δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την  Τοσκάνη στην γειτονική Ιταλία.
Αυτός είναι ο προορισμός της νέας εξόρμησης εκτός Ελληνικών συνόρων της Genius in Gastronomy που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 και 29 Οκτωβρίου 2013.
Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει:
Διαμονή στο Capannelle Wine Resort
Ξενάγηση και γευσιγνωσία στο οινοποιείο Capannelle
Επίσκεψη στην ιστορική πόλη της Σιένα
Επίσκεψη στο οινοποιείο Tenuta Il Poggione στο Montalcino
Έξτρα γεύματα σε εστιατόρια της περιοχής
Ημερομηνία διεξαγωγής: από Σάββατο 26  έως Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013
Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013.
 Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις από 27 Αυγούστου 2013:
- Στο τηλέφωνο: 2121006520 (13.00 – 20.00)
- Στα κινητά τηλέφωνα: 6947709991 & 6944441802 (11.00 – 22.00)
- Στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

WINEPROFESSIONALS COURSE 2013 - 2014

Η νέα σαιζόν θα ξεκινήσει με το ανανεωμένο πιστοποιημένο WineProfessionalsCourse και περισσότερες ώρες παρακολούθησης, το οποίο απευθύνεται σε επίδοξους επαγγελματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του κρασιού και της εστίασης.
Στο τέλος του course θα διεξαχθούν εξετάσεις του διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης FSMS Wine Expert Scheme, από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης επαγγελματιών STAREGISTER. Η συμμετοχή* στις εξετάσεις είναι προαιρετική αλλά η επιτυχία σ’ αυτές αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση πιστοποίησης για τις βαθμίδες Wine Pro & Sommelier.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Σχήμα Πιστοποίησης, μπορείτε να μεταβείτε στην σελίδα του site μας «Γνωρίζατε ότι» (http://www.geniusingastronomy.gr/official/seminaria/212--wine-experts-a-sommeliers.html) στο θέμα με τίτλο «Staregister».
Συνοπτικά το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ως εξής:
Έναρξη: Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013
Λήξη: Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014
Ημέρες σεμιναρίων: κάθε Τρίτη & Πέμπτη
Ώρες σεμιναρίων: 1ο τμήμα μεσημεριανό: 13.30 – 16.30
                             2ο τμήμα βραδινό: 19.00 – 22.00

Ημερομηνίες & Θεματολογία:
Τρίτη 5 & Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013
Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λ.π)

Τρίτη 12 & Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013
Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 19 & Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013
Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 26, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου & Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013
Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)

Πέμπτη 5, Τρίτη 10 & Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013
Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 17 & Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013
Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014
Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών)

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014
Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή κρασιών)

Τρίτη 14, Πέμπτη 16 & Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014
Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Βάση της πιστοποίησης, ο χρόνος που απαιτείται για τον Ελληνικό Αμπελώνα είναι 3 ώρες. Στο συγκεκριμένο θέμα επειδή είμαστε στην Ελλάδα θα αφιερώσουμε 9 ώρες ( ένα μικρό course για τον Ελληνικό Αμπελώνα)

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014
Ασφάλεια τροφίμων

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014
Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)
Αυτά τα 3 θέματα είναι υποχρεωτικά για όσους ακολουθήσουν
την βαθμίδα Sommelier.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, Τρίτη 4 & Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014
Service (Πρακτική εξάσκηση)

Τρίτη 11 & Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014
Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος

Δευτέρα 17, Τρίτη 18, Τετάρτη 19, Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014
Αποστάγματα (Δοκιμή αποσταγμάτων)
 
Αυτά τα 3 θέματα είναι υποχρεωτικά για όσους ακολουθήσουν
την βαθμίδα WinePro.

Τρίτη 25 & Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014
Αρχές marketing – Τεχνικές πωλήσεων – Τεχνική παρουσιάσεων

Κόστος για παρακολούθηση όλου του Course : 850,00 €
Δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένα ανά θέμα. Κόστος:37,00 € / 3ωρο

Κατάλογος επιπλέον κόστους για τη συμμετοχή στις εξετάσεις του διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης FSMS Wine Expert Scheme, από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης επαγγελματιών STAREGISTER:
Certified Connoiseur Wine Expert                 80,00 €
 Certified Pro Wine Expert                            120,00 €
Certified Sommelier                                      120,00 €

Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2121006520 (13.00 – 20.00), 6947709991 & 6944441802 (13.00 – 20.00) και στο e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ CD ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.
Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης των συμμετεχόντων υπάρχει πιθανότητα αναβολής ή ακύρωσης του σεμιναρίου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε περίπτωση ακύρωσης τα χρήματα επιστρέφονται.
Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης. Πληρωμή με καταβολή του αντιτίμου σε Τραπεζικό Λογαριασμό.
Απολαύστε υπεύθυνα.

Περισσότερα...

Συνεργάτες

IN SETE FINAL logo CMYK 1 300dpi

 

Υποστηρικτές